Weöres Sándor

←

Psyché

→

Egy hajdani költőnő szerelmei

Játssza
Váradi Eszter Sára

Közreműködik
Widder Kristóf

Rendező-koreográfus
Widder Kristóf

A Vörösmarty Színház (Székesfehérvár) előadása

  03.23 18:00

Kamaraszínház — 75 percben, egy felvonásban

Jegyvásárlás 

<
>

„Tűz, nem víz az én szerelmem” – mondja Psyché, azaz Lónyay Erzsébet. Hogy ez mennyire igaz, mi sem bizonyítja jobban, mint szenvedélyekben gazdag története. Psyché vágyak, veszteségek és szerelmek között sodródva, hol pajzán humorral, hol nyers őszinteséggel keresi helyét egy álszent világban. Lehet rajta nevetni, sírni, de senki ne lepődjön meg, ha magára ismer.

Alkotók

Közreműködik
Widder Kristóf

Csellón közreműködött
Ölveti Mátyás

Zene
Bakk-Dávid László

Rendező munkatársa
Weil Szilvia

Fény
Mervel Miklós

 

Semmiféleképpen nem az a célunk, hogy egy fennkölt irodalmi est szülessen. Mindketten azt gondoljuk Kristóffal, hogy egy női sorsot kell megmutatni, és ebből a sűrűn szőtt irodalmi anyagból egy igazi színházi előadást kell létrehoznunk. A nyelvezete gyönyörű, szerintem nagyon izgalmas ma ilyen szöveget hallgatni, amiből egy végtelenül szép női történet bontakozik ki, ami sokakhoz elérhet, és nem feltétlenül csak a nőkhöz. A Psyché számomra egy szívet-lelket megszólító történet, megjelenik benne az erotika, a bujaság és hihetetlenül jó a humora.
 
(Váradi Eszter Sára)

Sajtó

Újra hódit a vadóc baronessz 
A hajdani költőnőt még mindig kísértik egykori szerelmei.
 

Március 8-án a székesfehérvári Vörösmarty Színházban megelevenedik Weöres Sándor által teremtett költőnő, Lónyay Erzsébet, alias Psyché története. A darab Váradi Eszter Sára tolmácsolásában, dalokkal, zenével és tánccal fűszerezve, Widder Kristóf rendezésében kerül bemutatásra.

 
„Tűz, nem víz az én szerelmem.” – mondja a baronessz. Hogy ez mennyire igaz, mi sem bizonyítja jobban, mint szenvedélyekben gazdag története. Psyché vágyak, veszteségek és szerelmek között sodródva, hol pajzán humorral, hol nyers őszinteséggel keresi helyét egy álszent világban. Lehet rajta nevetni, sírni, de senki ne lepődjön meg, ha magára ismer.

Kultúrpart
A cikk megjelent a Kultúrpart weboldalán

Bővebben

Psyché 
Trailer

Psyché 
Werkfilm

FacebookYouTube
 
 

Jegypénztár:
Szervezés:
Helyszín:

06 20 400 4646 · jegypenztar@jaszaiszinhaz.hu
06 34 323 064 · szervezes@jaszaiszinhaz.hu
Tatabánya, Népház utca 5.

Jegypénztár: 06 20 400 4646 · jegypenztar@jaszaiszinhaz.hu
Szervezés: 06 34 323 064 · szervezes@jaszaiszinhaz.hu
Helyszín: Tatabánya, Népház utca 5.