Theo Herghelegiu

←

Tündéri

→

Minimál-szürreál musical

 
 

Rendező
Tapasztó Ernő 41 %-ban

 
 

Az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a MASZK Egyesület közös előadása

  03.26 17:00

VERSENYEN KÍVÜLI ELŐADÁS — Színházterem — 60 percben, egy felvonásban

Jegyvásárlás 

<
>

A Tündéri című román kortárs dráma alapszituációja két férfi evilág és túlvilág közti egyensúlyozása, a bezártság, egymásra utaltság, kiúttalanság útvesztőjében, amely egy álomvilágba menekülés lehetőségét kínálja, a nyitott szemmel álmodást, mint a valóság egyik túlélési esélyét. Ahol ők vannak, ott nincs senki más. Így tudják ők. Egyikük mégis talál egy... nőt. Ráadásul nem akármilyen nőt, mert ez a nő... Egyszerűen nem kerülhetett oda.

Minimál-szürreál musical, élő zenével, utazás valahonnan, a valóságon túlról...

Szereplők

 
 

Játsszák
Harsányi Attila, Tege Antal, Éder Enikő

 
 

Alkotók

Zenéjét szerezte
Éder Enikő, Borsos Pál

Zenészek
Borsos Pál, Luci Chirlan, Cosmin Harbei

Koreográfus
Zsíros Linda

Rendezőasszisztens
Fekete Réka

Kritika

Tapasztó Ernő rendező finoman ironizál azon, hogy az alapszituáció nyíltan becketti ihletésű: két, másként gyermeteg férfi bezárva valahol, valamikor. Maguk sem tudják, miért és hogyan keveredtek ebbe a nekünk vicces, nekik tragikus helyzetbe. Amikor a meneküléssel kapcsolatos mókás és trágár szócsörtéik végére érnek, észreveszik a térben fekvő igéző szépségű lányt, akit némi vívódás után tündérnek nyilvánítanak. A nem hétköznapi lényt nem átlagos módszerekkel keltik életre, ebben pedig fehérarcú zenebohócok is segítik őket. A vég kicsit bombasztikus, kicsit hatásvadász, de az egész azért nagyon szórakoztató.
 
(Jászay Tamás, revizoronline.hu)

Minden ott táncol az abszurd és a reál határán, és ezen a mezsgyén magabiztosan egyensúlyoz a produkció. Hogy pontosan hova vezet ez az egyensúlyozás, az még nem teljesen tiszta: a szexuális frusztráció posztmodern oratóriumaként ugyanúgy működik, mint valamilyen klerikális apokalipszis abszurd varietéműsoraként, de ez a könnyűség a szürreállal: el lehet siklani afelett, hogy nem találja meg minden feltétlenül a helyét, elég, ha az egész hatásos.
 
(Zsedényi Balázs, 7óra7.hu)

Díjak

Legjobb rendezés - Tapasztó Ernő XVII. Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztivál és a IV. Balkáni Színházak Fesztiválja, PitestiLegjobb előadás (a fesztivál nagydíja) - jelölés XVII. Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztivál és a IV. Balkáni Színházak Fesztiválja, PitestiLegjobb díszlet - jelölés XVII. Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztivál és a IV. Balkáni Színházak Fesztiválja, Pitesti

Sajtó

Tündéri 
Trailer

FacebookYouTube
 
 

Jegypénztár:
Szervezés:
Helyszín:

06 20 400 4646 · jegypenztar@jaszaiszinhaz.hu
06 34 323 064 · szervezes@jaszaiszinhaz.hu
Tatabánya, Népház utca 5.

Jegypénztár: 06 20 400 4646 · jegypenztar@jaszaiszinhaz.hu
Szervezés: 06 34 323 064 · szervezes@jaszaiszinhaz.hu
Helyszín: Tatabánya, Népház utca 5.